9 juni 2008

Grote Meerval in de Waal gevangen

 dscf7857meerval  Op maandagmorgen kwam Huub Selten uit Millingen aan de Rijn tot de verrassende ontdekking, dat in één van zijn fuiken in de Waal wel een heel bijzondere gast was gevangen. Het ging in dit geval om een Meerval van maar liefst 1.20 m en een gewicht van 30 pond. Huub Selten heeft samen met zoon Peter het visserijbedrijf Selten en Zoon en de familie oefent dit beroep al ongeveer 70 jaar uit. Doorgaans zitten er palingen en kleinere meervallen en andere riviervissen in de fuiken, maar deze keer was het wel heel bijzonder. Vermoedelijk heeft de Meerval de palingen achterna gezeten en is zo in de fuik terecht gekomen. Vader en zoon Selten kunnen sinds enige tijd ook visvergunningen uitgeven voor het vissen in de Rijn in de door hen gepachte delen.