9 juni 2008

Aanleg nieuwe veerstoep in Millingerwaard

 Al heel veel jaren geleden voer er een pontje tussen het Veerhuis aan de overkant van de Waal en de Millingerwaard. Ook de laatste jaren was dat zo. Veerbaas Bruno Kievits heeft daar geruime tijd gezorgd voor een verbinding, waarmee voetgangers en fietsers zich over konden laten zetten. Maar de laatste tijd ging dat niet zo goed meer, omdat de veerstoep in slechte staat verkeerde aan de Millingse kant. De afgelopen week is men echter begonnen met de aanleg van een nieuwe veerstoep. Helaas kan de veerstoep nog niet worden afgewerkt, omdat eerst het water in de Waal moet zakken. Maar dat komt zeker binnenkort in orde. zie de foto's  dscf7885veer

 

 

door Geert Willems. maandag 09 juni 2008 (De Gelderlander)

 Nieuwe veerstoep Millingerwaard

MILLINGEN – In de Millingerwaard is de afgelopen week begonnen met de aanleg van een nieuwe veerstoep.Vanaf die plek kan over een paar maanden veerbaas Bruno Kievits weer aanleggen met De Halve Maan. Zo wordt de verbinding voor fietsers en wandelaars met Gendt weer hersteld. Door de slechte staat van de huidige veerstoep, op een krib die zo'n honderd meter is verwijderd van de nieuwe aanlegplaats, heeft Kievits dit jaar helemaal nog niet kunnen varen met De Halve Maan. Dat is bijvoorbeeld jammer voor de gasten van camping Waalstrand in Gendt, die het veer veelvuldig gebruiken om aan de overkant te genieten van natuurgebied Milingerwaard. Het veer legt aan bij de camping. De Halve Maan is echter ook een onmisbare schakel in een populair rondje over Millingen, Doornenburg en Pannerden waarbij fietsers en wandelaars drie keer per pontje een brede rivier (Waal, Pannerdensch Kanaal en Rijn) oversteken.
Maar in opdracht van Rijkswaterstaat is de aannemer vorige week dan eindelijk begonnen met de werkzaamheden aan de nieuwe veerstoep in de Millingerwaard. Zo is er een hele rij betonplaten op de wal gelegd.

Veerbaas Bruno Kievits waarschuwt echter voor al te veel optimisme. Daarvoor wacht hij zelf al te lang op een deugdelijke veerstoep. Hij heeft inmiddels al flink wat inkomsten misgelopen. "Voor de nieuwe veerstoep ligt nog een hele laag met puin in het water, zodat ik er nog niet kan aanleggen", legt hij uit. "Als de boot tegen dat puin aan vaart, heb ik zo een gat in de bodem."