27 mei 2008

Gouden Hart voor Gerard Maas

 Dinsdagavond werd tijdens een feestelijke bijeenkomst in Hotel-Restaurant 't Spijker te Beek door de provinciaal coördinator van de Vrienden van de Hartstichting, Karin Kanij, het "Gouden Hart" uitgereikt aan dhr. Gerard Maas uit Beek. Hij kreeg deze bijzondere onderscheiding, omdat hij meer dan 25 jaar de collecte van de Nederlandse Hartstichting heeft georganiseerd in de dorpen Beek en Ubbergen. Hij deed dit samen met de inmiddels overleden Joop de Vrught en nu met Martin de Witt en onder zijn leiding heeft men de collecte opbrengst gestaag zien oplopen. Maar natuurlijk deed hij dit met alle vrijwilligers in het dorp, die altijd gezamenlijk op de eerste maandag van de Hartweek al op pad gingen. Omdat de collecte in Beek alleen op maandag gehouden wordt, kan men dan ook als eerste in Nederland de hoogte van de opbrengst doorgeven. zie de foto's  dscf4421gerardmaas