28 mei 2008

Finale voorronde KRO s Energy Survival

 Op woensdag 28 februari vond in de gemeente Ubbergen de finale plaats van de voorrondes van KRO's Energy Survival. Al in februari waren drie Ubbergse basisscholen gestart met de voorrondes en met behulp van digitale lespakketten en opdrachten zijn de leerlingen van de basisscholen OPWEG uit Ooij, 't Bijenveld uit Leuth en de Biezenkamp (2 klassen)  uit Leuth aan de slag gegaan met thema's als duurzame energie en energiebesparing. De gemeente Ubbergen organiseerde in samenwerking met het MEC (Milieu Educatie Centrum uit Nijmegen) als één van de eerste in Nederland een dergelijke voorronde en wil hiermee aandacht vragen voor haar eigen energie- en klimaatbeleid. Deze woensdag jureerde wethouder Ria Barber, samen met Peter van den Berg, milieu ambtenaar van de gemeente Ubbergen en Fred van Santwijk, directeur van het MEC, de geheime opdrachten van de scholen. Helaas was door omstandigheden 't Bijenveld afgevallen en bleven alleen OPWEG en de Biezenkamp met twee groepen nog over. De jurering was bijzonder moeilijk, aangezien alle klassen veel werk hadden verricht aan hun ontwerpen, bestaande uit een energiezuinig schoolgebouw. Als winnaar kwam groep 8 van de basisschool OPWEG uit de bus, gevolgd door groep 8B van de Biezenkamp. Beide groepen zullen op 9 juni a.s. deel gaan nemen aan de halve finale van de provincie Gelderland in Apeldoorn. Vervolgens maken de winnaars van de halve finales kans op deelname aan de Europese tv-finale, die eind 2008 door de KRO wordt uitgezonden. Links onder het team van groep 8B Biezenkamp met de tweede prijs en rechtsonder het winnende team van OPWEG met de eerste prijs. zie de foto's van Ooij  en van Beek
 dscf4669es_biezenkamp  dscf4676es_opweg