15 mei 2008

Ubbergse politiek kijkt naar stoepen

 dscf4197politiekstoepen  Donderdagavond hebben de beide wethouders van de gemeente Ubbergen, Ria Barber en Leidy van der Aalst, alsmede een aantal raadsleden en commissieleden een rondje Beek gemaakt, samen met een aantal inwoners van de gemeente Ubbergen, die slecht ter been zijn en/of in een rolstoel rijden. Door de Ubbergse politiek waren de Ouderenbonden en mensen die slecht ter been zijn uitgenodigd om samen met hen een rondje te maken, zodat men gezamenlijk kon zien, wat er fout zit en wat eventueel aangepast moet worden. In hun bijzijn waren ook medewerkers van de buitendienst, die de problemen met eigen ogen konden aanschouwen. Aansluitend was er een bijeenkomst in het gemeentehuis. zie de foto's

Uit de Gelderlander van 150508

BEEK – Gemeenteraadsleden en wethouders van Ubbergen maken vanavond een bijzonder rondje Beek. Samen met vertegenwoordi­gers van ouderenbonden gaan zij naar stoepen kijken.
Zo moet politiek Ubbergen een beeld krijgen van hoe vervelend het is voor mensen met een rolla­tor of een rolstoel als er een tegel scheef ligt of er geen fatsoenlijke op- en afrit is. Ouderen komen op stoepen zo veel hindernissen tegen, waar wij normaal gedachteloos overheen stappen."
Vanavond zullen ouderen in Beek die hindernissen allemaal laten zien aan bestuurders en raadsle­den. „Het is ook van belang dat we weten waar de knelpunten zijn", zegt Barber. Er is in Ubbergen een speciaal meldpunt openbare ruim­te waar inwoners klachten kun­nen deponeren. Ook in de seniorenraad wordt bij iedere vergadering een actielijstje samengesteld, met grote en kleine obstakels.