15 mei 2008

Opleveringsfeestje Vijverbeek

Donderdagmiddag is het opleverings- feestje gehouden van de twee- onder- één kapwoningen in het plan Vijverbeek (terrein voormalige Mavo) in Beek. Dit is een gezamenlijk project van Oosterpoort wooncombinatie en en Bouwcombinatie Groenland Ubbergen V.O.F. Op het bouwterrein werd door de betrokkenen het glas geheven op de voorspoedige bouw van de woningen  en de eerste opleveringen. Na het welkomstwoord door de directeur van wooncombinatie Oosterpoort, Jan Verbeet, werd er kort gesproken door de beide wethouders van Ubbergen, Ria Barber en Leidy van der Aalst, waarna de officiële opening werd verricht door gemeentesecretaris Henk Geerards van de gemeente Ubbergen.  Hij mocht met een grote sleutel in het het reclamebord van de bouw  steken. Vele toekomstige bewoners, buurtbewoners en "bouwers" waren aanwezig. zie de foto's
 dscf4154vijverbeek

Oplevering eerste woningen project Vijverbeek

Nog geen jaar na het "boren" van de eerste paal in het kader van het bouwproject Vijverbeek (terrein van de voormalige Canisiusmavo aan de Gelderhorstlaan in Beek) worden op 17 en 18 april a.s. de eerste 6 patiowoningen opgeleverd. In samenwerking met Oosterpoort worden in het project Vijverbeek 39 woningen gerealiseerd: 20 sociale koop- en huurappartementen en 19 woningen in de vrije sector (12 twee-onder-één kapwoningen, 6 patiowoningen en 1 vrijstaande villa). De woningen zijn gebouwd door Bouwcombinatie Groenland Ubbergen v.o.f.. Er was erg veel interesse in de koopwoningen, waardoor alle woningen al voor de aanvang van de bouw verkocht waren aan hoofdzakelijk inwoners uit de gemeente Ubbergen. Ook voor de 10 huurappartementen was de animo erg groot.

Bij de oplevering van de twee-onder-één kapwoningen zal met de nieuwe bewoners, omwonenden en betrokkenen het glas geheven worden tijdens een feestelijke bijeenkomst. Deze vindt plaats op donderdag 15 mei om 16.00 uur op het bouwterrein Vijverbeek in de Nesciostraat.