8 maart 2008

Hommage aan Piet Soerier alias Gerard Karnebeek

 

 Velen wisten het inmiddels al wel dat achter de naam van de schrijver Piet Soerier, alias Cheng Van Thung in werkelijkheid Gerard Karnebeek uit Ooij stamt, maar voor velen is het ook een goed bewaard geheim gebleven. Als hommage aan Gerard hebben Jan Smit uit Millingen, Paul Remy uit Ooij en Nicolette Balledux (van de Rozet) uit Beek de afgelopen weken keihard gewerkt aan een boek, waarin een selectie van 500 verhalen van Gerard, welke hij de afgelopen 15 jaar in de Rozet heeft geschreven, zijn opgenomen. En het resultaat mag er zijn. Dit alles is geïllustreerd met foto's van Henk Baron. Zaterdagmorgen werd in Nijmegen in Hospice Bethlehem het resultaat gepresenteerd aan Gerard, in aanwezigheid van zijn familie, de auteurs van het boek, de beide wethouders van Ubbergen, Ria Barber en Leidy vd Aalst, alsmede bestuur en vendeliers van Schutterij Eendracht uit Ooij. De presentatie werd afgesloten met een vendelhulde voor Gerard Karnebeek. Gerard zelf, alsmede zijn familie hebben hier enorm van genoten en voor hem betekent het een erkenning van zijn inzet voor alles. Het boek, Stukjes en Beetjes, Schoten in de Rozet van Gerard Karnebeek, dat een waardevol historisch document is geworden, zal binnenkort te koop zijn bij o.a. de Spar in Ooij en bij de Rozet. zie de foto's
 dscf6096stukjes_en_beetjes  dscf6045presboek