6 maart 2008

Doop Politievaartuig P94 in Nijmegen

 Onder het motto "3x is scheepsrecht" is donderdagmiddag in Nijmegen het nieuwe surveillance vaartuig van de Waterpolitie Nijmegen gedoopt door mevrouw Anja Schouten, directeur Strategie en Bedrijfsvoering van het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD) De twee eerste pogingen om de fles te breken mislukten, maar gelukig bleef het daar bij en de derde keer brak de fles, onder luid applaus van een groot aantal gasten, voornamelijk uit de politiewereld. De P94 is het tweede van een reeks van 10 waarmee de Waterpolitie haar vloot tot eind 2008 wil vernieuwen en is één van de zeven vaartuigen van het type Stan Patrol 2005 en is geschikt voor de vaart op de binnenwateren en is gebouwd bij Damen Shipyards. De P94 vervangt de P23, welke al vele jaren een bekende verschijning op de Waal rond Nijmegen is. zie de foto's.   dscf5847doop_p94

Tijdens een feestelijke bijeenkomst werd op donderdag 6 maart in Nijmegen de P94 gedoopt. De P94 is het nieuwe surveillancevaartuig voor de Waterpolitie Nijmegen en vervangt de P23. De doop wordt verricht door mevrouw Anja Schouten, directeur Strategie en Bedrijfsvoering van het Korps landelijke politiediensten (KLPD). Het plaatsvervangend diensthoofd van de Waterpolitie, dhr. Stefan van Zanten en de directie Damen Shipyards nodigen ook u uit om hierbij aanwezig te zijn. State of the art De P94 is het tweede vaartuig in een reeks van tien waarmee de Waterpolitie haar vloot tot eind 2008 wil vernieuwen. De P94 is één van de zeven vaartuigen van het type Stan Patrol 2005 en geschikt voor de vaart op de binnenwateren. Het schip heeft een lengte van 19.95 meter en een breedte van 4.96 meter. Voor de voortstuwing zorgen twee Volvo Penta's met in totaal 1300 pk. Goed voor een snelheid van 40 km per uur. Drie vaartuigen zijn van het type Stan Patrol 2502 en geschikt voor de ruime wateren, zoals het IJsselmeer. Met de vervangingen houdt de Waterpolitie haar vloot up-to-date en blijft zij in staat om op de belangrijkste Nederlandse vaarwegen haar taken te volbrengen.

De P94 zal o.a. op de Waal gaan varen tussen Tiel en Lobith. De thuishaven is Nijmegen.