7 januari 2008

Ben Geutjes 50 jaar BVC er

 Ben Geutjes is al 50 jaar BVC er en dat wilde hij zelf niet ongemerkt voorbij laten gaan. Na zijn huldiging tijdens de nieuwjaarsreceptie van BVC12 op zondag 6 januari was er nog een door hem zelf georganiseerde receptie in het clubhuis, waarbij nog velen hem de hand kwamen schudden. Voor de oud-voetballers vanb het eerste uur had hij zelf een cadeautje. Ze kregen allemaal een ingelijste foto van hem, waarop het elftal te zien was tijdens de feestelijk rondgang door het dorp, toen ze kampioen geworden waren in de zestiger jaren. zie de foto's   dscf5685beng

door Geert Willems (Bron: De Gelderlander)

BEEK – Als er toch al zoveel handen geschud worden, dan kunnen er nog wel een paar bij. Daarom wor­den bij veel verenigingen legio ju­bilarissen gehuldigd tijdens de tra­ditionele nieuwjaarsrecepties. Van harte en gelukkig nieuwjaar wor­den zo mooi gecombineerd.
Bij de Groesbeekse voetbalclub De Treffers komen zaterdag maar liefst 34 leden in het zonnetje te staan. 6 van hen zijn al 60 jaar lid en eentje zelfs 70 jaar.
Ook bij de Beekse voetbalclub BVC wordt het zondag een bijzon­dere nieuwjaarsreceptie. Negen ju­bilarissen worden in twee zonne­treintjes en drie bussen door het dorp gereden. Een ererondje. Dat is geregeld door Ben Geutjes, zelf ook 50 jaar lid.
Hij is de man die bij BVC altijd wel present is als er iets te regelen valt. Dus ook zijn eigen jubileum.
Zijn indrukwekkende lijst van acti­viteiten voor BVC beslaat drie kantjes. „Maar het mooiste was toch wel dat ik sportvrijwilliger van het jaar 1997 in de provincie Gelderland werd", vertelt de 56- ja­rige Ben Geutjes. „Toen mocht ik als eregast naar de bekerfinale tus­sen Feyenoord en FC Utrecht. Kon ik het toch niet laten om even de beker vast te pakken."
Momenteel is Geutjes lid van het hoofdbestuur, consul voor de keu­ring van de velden, hoofd van de bar, lid van de sponsorcommissie en jeugdsecretaris. Maar ook als de kleedkamers schoon moeten, komt hij opdraven. „Eigenlijk ben ik altijd wel in het clubhuis te vin­den."
Ook de 69-jarige Toon Hendriks brengt complete weekenden en meer door op het terrein van BVC. Maar zijn domein is het veld buiten.
„Ik train nog steeds diverse jeugd­elftallen", vertelt Toon, al 60 jaar lid. „ In zo'n weekend zie ik dan vaak zes, zeven wedstrijden. Van m'n eigen teams, maar ook in an­dere elftallen spelen veel jongens die ik ooit getraind heb."
Toon is waarschijnlijk een van de beste voetballers die BVC ooit heeft gehad. Hij speelde mee in de eerste elftallen die in 1962 en 1963 kampioen werden. Als midvoor en goaltjesgetter was hij gevreesd om zijn verwoestende schot. „Bij No­viomagum ging de keeper naast het doel staan, toen ik een pinantie moest nemen."
Een paar maanden werd hij ook getest door NEC. Eén wedstrijd speelde hij mee in De Goffert. „Dat was tegen Velox. Heel Beek zat op de tribune. Maar ik speelde uiteindelijk toch liever bij BVC. In militaire dienst zat ik in het garni­zoenselftal. Die jongens kwamen van Ajax, PSV, MVV. En BVC dus."