26 november 2007

Sinterklaas in Beek

 sint20200720504  Zondagmiddag heeft Sinterklaas zijn opwachting in Beek gemaakt. Na een rondgang door het dorp, kwam de Sint aan bij het Kulturhus in Beek, waar hij de kinderen uit Beek een gezellige middag bezorgde. zie de foto's van Willy Bos.

 

 

Sinterklaas in Beek

 

Bakpiet is van een glibberig dak gevallen en zijn geheugen kwijt geraakt. Alle december recepten zijn kwijt. Het enige wat hij de hele tijd nog kan zeggen is : geen idee. Alle pieten gaan aan het bakken met peper en noten omdat ze PEPERNOTEN heten. De eerste pepernoten worden geproefd volgens het nieuwe recept en binnen een mum van tijd worden alle pieten ziek, laten scheetjes, spugen etc.etc. Hoofdpiet maakt zich ernstig zorgen en vraagt zich af welke hulp  ze in kunnen schakelen. Mijnheer de Wit van de supermarkt want die verkoopt tenslotte pepernoten. Dat is geen goed idee want die is niet hooggeleerd. Mijnheer Vincent van de Biezenkamp ?????? Die zal wel niet kunnen koken. Dan gaan we maar naar Cees de Bakker. En gelukkig komt Cees met de juiste pepernotenmix binnen  en gaat aan het bakken. Dan komt Sinterklaas binnen voor de eerste pepernoot en vraagt zich af waarom Cees de Bakker er is. Geen enkele Piet durft Sinterklaas eerlijk antwoord te geven. Sinterklaas snapt er niets van en ziet tot zijn verbazing ook nog een groen gestipte piet op de grond liggen. dan wordt er een kindje uit het publiek gehaald . Kind gaat alles eerlijk aan Sinterklaas vertellen en pieten zeggen dat ze vreselijk veel spijt van hebben maar dat ze geen idee hebben hoe ze aan de goede pepernoten moeten komen. Dan komt Cees tussen de Pieten en Sinterklaas staan met een rood kussentje met daarop………………….. de eerste pepernoot, die hij aan Sinterklaas overhandigd. Het was een gezellige en zeer drukbezochte Sinterklaasmiddag in het Kulturhus te Beek.

 

Tekst: Evelien Nelissen.