26 november 2007

Ooijs meisje gewond bij ongeval

Bij een aanrijding op het kruispunt van de St. Hubertusweg en de N325 te Beek is vanmorgen de 14 jarige Ilse uit Ooij gewond geraakt. Op dat ogenblik waren de verkeerslichten op het kruispunt buiten werking en wilde Ilse per fiets het kruispunt oversteken. Een over de N325 naderende Groesbeekse bestuurder van een personenauto remde nog met volle kracht, maar kon de fietster niet meer ontwijken. Het slachtoffer is met o.a  een gebroken enkel en een hersenschudding per ambulance overgebracht naar het Radboudziekenhuis te Nijmegen. Ze maakt het naar omstandigheden goed.

 

 Gewond na oversteken Nieuwe Rijksweg

 Vanmorgen rond 09.00 uur raakte een 14-jarige fietsster uit Ooij gewond bij een aanrijding op de kruising van de St. Hubertusweg en de Nieuwe Rijksweg.

Het meisje wilde vanuit Ooij de Nieuwe Rijksweg oversteken. De verkeerslichten werkten op dat moment niet en het verkeer op de Nieuwe Rijksweg had dus voorrang. Toen zij overstak, kwam uit de richting van Duitsland een auto aanrijden. De automobilist, een 55-jarige man uit Groesbeek, remde hard, maar kon een aanrijding niet meer voorkomen. De fietsster had pijn aan haar enkels en werd met de ambulance naar het Radboudziekenhuis gebracht.

Wandelbrug N325 later en elders

door Geert Willems (Bron: de Gelderlander)

27 nov 2007, 03:00 – BEEK-UBBERGEN – De wandelbrug over de Rijksweg N325 komt waarschijnlijk op een andere locatie dan gepland: vlakbij de Ubbergse havo Notre Dame des Anges.  Daar sluit het beter aan op het wandelgebied dat rond de nieuwbouw van de havo is gepland en – aan de andere kant van de weg – op de route naar het zelfbedieningsveer van Persingen. De brug, die de naam De Springplank heeft gekregen, zou aanvankelijk ter hoogte van het dorp Ubbergen de rijksweg overspannen.

Ambtenaren van de gemeente onderzoeken momenteel de haalbaarheid van zo'n verplaatsing. Het bestemmingsplan zal in ieder geval aangepast moeten worden, waardoor de brug veel later dan gepland gebouwd kan worden. De wandelbrug had er dit najaar al moeten zijn.

De voorgenomen verplaatsing richting havo wil echter niet zeggen dat de brug ook veelvuldig door scholieren gebruikt kan gaan worden. Er komt wel een fietsgoot langs, maar daarmee is de brug nog niet geschikt voor grote groepen fietsers.

De Springplank is dan ook geen geschikte sluiproute voor fietsers die liever de grote en gevaarlijke kruising bij Beek willen vermijden. "De oplossing voor dat probleem moeten we bij de kruising zelf zoeken", volgens burgemeester Paul Wilbers. "De brug is niet simpel aan te passen. We hebben ook subsidie gekregen voor een wandelpad. Bovendien ligt er niet voor niets een tweezijdig fietspad langs de rijksweg." Fietsers die de Beekse kruising willen vermijden als de brug er ligt, zouden over een landbouwweg kunnen rijden die parallel ligt aan de N325.

Hoe gevaarlijk die kruising is, bleek gistermorgen weer. Bij het oversteken van de weg raakte een 14-jarige fietsster uit Ooij gewond toen zij werd aangereden door een 55-jarige Groesbeekse automobilist. Die kwam uit de richting van de Duitse grens. De 14-jarige werd met vermoedelijk een gebroken enkel per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

Het ongeluk gebeurde net iets voor negen uur gistermorgen. Op dat moment waren de verkeerslichten buiten werking. De provincie Gelderland, die verantwoordelijk is voor die verkeerslichten, kon gisteren niet verklaren waarom de installatie het niet deed.