30 september 2007

Nazomer concert Vox Virorum in Leuth

 Zondagmiddag gaf het Leuths mannenkoor Vox Virorum in de H.Remigiuskerk te Leuth haar Nazomerconcert onder leiding van Hans Spierings. Het publiek werd getrakteerd op een heerlijk afwisselend programma. Het concert werd geopend met klassieke mannenkoormuziek van Mozart. In dit deel van het concert bracht het koor samen met sopraan Kerstin Jansen-Verhoeven het Gloria uit één van de missen van Gounod.dscf3456 Na nog enkele oud Russische liederen waaronder het bekende Tebie Moem van Bortniansky was het de beurt aan gelegenheids-kwintet SPARF. Onder leiding van Piet Verheijen brachten 5 leden van de FRAPS muziek van Mozart en Grieg. Voor de mensen van FRAPS een heel nieuwe vorm van muziek maken. Hierna maakten alle deelnemers muziek die werd betiteld als Uit alle landen. Er was muziek uit Italie, Amerika, Duitsland, België, Frankrijk en Suriname. Deze muzikale rondreis werd door Kerstin bezegeld met het Ierse The last rose of summer, waarbij ze aan de piano begeleid werd door Gerard Rutjes uit Bemmel. Gerard begeleidde het gehele concert op de piano en het kerkorgel.  zie de foto's

Tekst: Willem van Schoonhoven


 

Zondagmiddag 30 september 2007 gaf het Leuths mannenkoor Vox Virorum in de H.Remigiuskerk te Leuth haar Nazomerconcert onder leiding van Hans Spierings.

Het publiek werd getrakteerd op een heerlijk afwisselend programma. Het concert werd geopend met klassieke mannenkoormuziek van Mozart. In dit deel van het concert bracht het koor samen met sopraan Kerstin Jansen-Verhoeven het Gloria uit één van de missen van Gounod. Na nog enkele oud Russische liederen waaronder het bekende Tebie Moem van Bortniansky was het de beurt aan gelegenheids-kwintet SPARF. Onder leiding van Piet Verheijen brachten 5 leden van de FRAPS muziek van Mozart en Grieg. Voor de mensen van FRAPS een heel nieuwe vorm van muziek maken.

Hierna maakten alle deelnemers muziek die werd betiteld als Uit alle landen. Er was muziek uit Italie, Amerika, Duitsland, België, Frankrijk en Suriname. Deze muzikale rondreis werd door Kerstin bezegeld met het Ierse The last rose of summer, waarbij ze aan de piano begeleid werd door Gerard Rutjes uit Bemmel. Gerard begeleidde het gehele concert op de piano en het kerkorgel.

Na het concert werd de trekking gehouden van de door het koor georganiseerde loterij:

De prijzen vielen als volgt:

 

761                  Kleurentelevisie.

1315                Levensmiddelenpakket

370                  Barbeque-Grill

1203                Gourmet-stel

1041                Barset

1073                Hobbyboor

734                  Wijnset

1224                Wijnset

1244                Wijnset

966                  Wekkerradio

 

De prijzen kunnen worden afgehaald bij Penningmeester Henk Langens, Hoeting 32, Leuth.