26 september 2007

DonQzot

 Vanaf zaterdag 29 september tot en met zondag 7 oktober staat Nijmegen voor de 735-ste keer weer in het teken van de najaarskermis.  Naast de vertrouwde jaarlijks terugkerend attracties vindt er dit jaar de primeur plaats van de straattheateract DonQzot. Een op het beroemde verhaal over Don Quichot gebaseerd schouwspel over de dwalende ridder DonQzot de la Mancha en zijn trouwe hulpje Sancho Panchez. De ridder gaat op zijn paard Rocinante op zoek naar zijn gedroomde geliefde Dulcinea. Deze live-act is woensdagmiddag 3 oktober tussen 13:00 en 17:00 uur in de Nijmeegse binnenstad te bewonderen.  Tijdens deze act worden er kermisbonnen uitgedeeld. Er zijn blauwe (geldig voor 1 suikerspin, of 1 zuurstok of 3 oliebollen of 1 zakje pinda's) en gele bonnen (€ 1,00 reductie op toegangsprijs bij een attractie per persoon).  donqzot

 


 

Vanaf zaterdag 29 september tot en met zondag 7 oktober staat Nijmegen voor de 735-ste keer weer in het teken van de najaarskermis.  Naast de vertrouwde jaarlijks terugkerend attracties vindt er dit jaar de primeur plaats van de straattheateract DonQzot. Een op het beroemde verhaal over Don Quichot gebaseerd schouwspel over de dwalende ridder DonQzot de la Mancha en zijn trouwe hulpje Sancho Panchez. De ridder gaat op zijn paard Rocinante op zoek naar zijn gedroomde geliefde Dulcinea:

 

‘Dame, mijn dame, waar bent u nu,

dat u niet hier voor mij staat;

want als ik om mij heen schouw,

zie ik alleen Rocinante, mijn maat.

 

Graag zou ik op willen staan,

maar mijn zijde doet zo‘n zeer;

ik weet dat ik er nu niet uitzie,

want ik ben gemangeld, voor mijn eer.'

 

Zijn knecht Sancho Panza sjokt er op zijn ezeltje achteraan en probeert de wanen van zijn meester, zo goed als hij kan, in toom te houden. Deze live-act is woensdagmiddag 3 oktober tussen 13:00 en 17:00 uur in de Nijmeegse binnenstad te bewonderen.  Tijdens deze act worden er kermisbonnen uitgedeeld. Er zijn blauwe (geldig voor 1 suikerspin, of 1 zuurstok of 3 oliebollen of 1 zakje pinda's) en gele bonnen (€ 1,00 reductie op toegangsprijs bij een attractie per persoon).