24 augustus 2007

Nieuwe Nederlanders in Millingen

dscf2169   Het had een bijeenkomst moeten worden, waarbij drie nieuwe Nederlanders tegelijk het Nederlanderschap zouden krijgen. Maar dat ging niet door. Slechts één nieuwe Nederlandse kon door burgemeester Vermeulen in de raadszaal van het gemeentehuis worden toegesproken. Een tweede was met vakantie en had zich afgemeld, terwijl de derde niet verschenen was.  In dit geval betrof het  mevr. Heide Maas-Duwe, die al 18 jaar getrouwd is met Henk Maas uit Milliingen en twee zonen heeft. De ceremonie vond plaats in aanwezigheid van een aantal collega's van Heide. Ze werkt namelijk bij TPG Post, die haar met een aantal typisch Nederlandse geschenken vereerden. Van de gemeente kreeg ze uit handen van burgemeester Vermeulen een aantal typisch Millingse geschenken, alsmede een pakje hollandse tulpenbollen. Deze dag is gekozen, omdat in 1815 op deze dag de Nederlandse grondwet in werking is getreden. zie de foto's