24 augustus 2007

Bomen Stadswaard verdwijnen

 Nadat vorig jaar al een deel van de bomen in de Nijmeegse Stadswaard, grenzend aan de Ooijpolder, waren gerooid, is men deze week begonnen met het rooien van alle bomen. De 324 bomen zijn 60 tot 100 jaar oud en zijn kaprijp. Het zicht op de polder vanaf Nijmegen zal hierdoor behoorlijk veranderen.  dscf2062


NIJMEGEN – Het populierenbosje in de Stadswaard ( Ooijolder) gaat binnenkort tegen de vlakte. Staatsbosbeheer heeft opdracht gegeven om alle 324 bomen te kappen. Ze zijn 60 tot 100 jaar oud en beginnen af te takelen. Voor de Nijmegenaar zal het wennen zijn. Vanaf de Waalbrug is de groene wand een typisch beeld aan het begin van de polder. Maar ook wie vanaf de Tiengeboden over de dijk naar de stad rijdt, kan het hoge bos niet missen. De voorgestelde kap zorgde vorig jaar voor enige opwinding. Er waren enkele bezwaren ingediend. Maar zelfs Milieudefensie had geen moeite met de kap. Op de plek van het bosje krijgt de natuur straks vrij spel.