21 augustus 2007

Schutterij de Vriendenkring naar Schottheide

 Maandagavond heeft de schutterij De Vriendenkring uit Leuth een vriendschapsbezoek gebracht aan de schutterij in het Duitse Schottheide. Sinds het vorig jaar door Leuth georganiseerde Grenslandschieten heeft de vereniging vriendschapsbanden aangeknoopt met de Bürgerschützenverein van Schottheide en maandag was de eerste officiële uitwisseling. Koning Henri en koningin Mieke liepen, respectievelijk reden,  mee in de grote optocht door het dorp, waaraan gezien kon worden, hoe groot een klein dorp kan zijn. De lange bonte rij van schutters, 4 muziekkorpsen en genodigden trok door het dorp om de nieuwe koning Toon en zijn koningin Elly ( hij is in het dagelijks leven buschauffeur bij de Novio in Nijmegen) van huis te halen. In de achtertuin van Toon en Elly werd vervolgens nog een groepsfoto gemaakt, waarna het hele gezelschap naar de feesttent trok. Daar werd het echtpaar als nieuwe koning Toon de derde en koningin Elly de tweede geïnstalleerd. Daarmee zijn ze het tweede Nederlandse koningspaar achter elkaar, die regeren over het Duitse Schottheide. Ze volgden een ander Nederlands echtpaar, Fred en Gerrie op.  zie de foto's 

dscf0972dl