19 augustus 2007

Euregio toernooi Petanque in Beek

 Op zondag 19 augustus werd het Euregio Pétanque Toernooi gespeeld (jeu de boules). De wedstrijden begonnen om 11.00 uur aan de Waterstraat in Beek. De ruim 140 spelers waren afkomstig uit Kevelaer, Xanten, Wuppertal, Goch, Kleve, Wijchen, Nijmegen, Leuth, Beek en Ooij.    Er werd gespeeld in tripletten: teams van drie spelers. Na drie voorronden werd de tussenstand opgemaakt. De troostfinale werd daarna gewonnen door Christoph (Kiko), Tom en Danilo uit Kevelaer. De wedstrijd om de 3e prijs ging tussen het team van Vriendenkring Leuth (Gerrit van Eldijk, Stella van Eldijk en Ben Rutten) tegen P.V. Beek (Maike Hermsen, Marie Hubbers en Jan Tissen). Deze wedstrijd werd duidelijk gewonnen door Leuth. De finale werd gespeeld door Herman van den Berg, Marjan Peemen en Sjef Peemen van Le Chateau uit Wijchen tegen Henk Janssen, Emmy van Heumen en Paul Hubbers van P.V. Beek. Beide teams speelden voorzichting en gingen niet in de aanval.dscf0903 Puntje voor puntje ging het gelijk op tot de tussenstand 10-10. Toen liet Beek steken vallen waarvan Le Chateau profiteerde. Na een tweede plaats in 2006 is het Le Chateau gelukt om het Euregio toernooi 2007 te winnen.   Het toernooi kreeg bezoek van een heuse official: Frans van Tuil van de Nederlandse Jeu de Boules Bond. Hij reikte aan het bestuur van de P.V. Beek de 'Captain's Trophy' uit. Deze trofee werd verdiend door van alle verenigingsbesturen uit de regio te winnen. Vervolgens werd het jeugdlid Fenna Hubbers (10) gehuldigd. Zij heeft op de nationale kampioenschappen de tweede prijs gehaald. Ook werd zij clubkampioen en ze is nog meer van plan. zie de foto's   Op de foto het winnende team uit Wijchen.