24 augustus 2007

Nieuwe Nederlanders in Ubbergen

 Ook de gemeente Ubbergen heeft vandaag een bijeenkomst georganiseerd in het gemeentehuis te Beek ter verwelkoming van de "Nieuwe Nederlanders" van het afgelopen jaar. De inwoners waren afkomstig uit Canada, Irak en Armenië en woonden allemaal al langer in respectievelijk Berg en Dal, Kekerdom, Beek en Ooij. Ze werden toegesproken door loco-burgemeester Leidy v.d. Aalst, die samen met wethouder Ria Barber de mensen verwelkomden. Na enige uitleg over de organisatie van de gemeente werd er van de nieuwe Nederlanders, alsmede een aantal gasten een groepsfoto gemaakt en volgde een meer informeel samenzijn, waarbij de mensen hun ervaringen en belevenissen in hun gemeente Ubbergen konden vertellen. Voor iedereen was er na afloop een bos oranje rozen. zie de foto's   dscf2473