3 augustus 2007

Jeu de Boules middag voor Ooijse senioren

dscf7923 Door de KBO uit Ooij werd donderdag een Jeu de Boulesmiddag georganiseerd op de baan van de Zilveren Kogels in Ooij. Een groot aantal leden was naar de baan op het SVO terrein gekomen om daar kennis te maken met het spel. Bijgestaan door ervaren spelers hadden ze het al gauw onder de knie en kon het echte spel beginnen. zie de foto’s

Ball(s)ende Ouderen in Ooij.

U kent dat wel, dat activeren van mensen, dus ook van ouderen, dit keer. Een enigszins gehaaste sportlerares, juist gerijpt op een Brabantse Sportopleiding komt onze ouderen even vertellen hoe het vanaf nu gaat gebeuren. En het moet snel gebeuren, want ze moet ook nog naar Millingen en daarna misschien wel naar Afghanistan, hoor je bijna iedereen denken. Dus "mensen, we gaan beginnen". Alle protheses aan, ook de gehoorapparaten, knie- en scheenbeenstukken aanbrengen en telefoons uit, we gaan beginnen". "Maar anders drinken we altijd eerst koffie en dat willen we nou ook", was het verweer. "Dan ga ik eerst maar naar Millingen, en daarna naar Afghanistan", "naar het andere einde van de wereld", vulde iedereen aan. Zo had het kunnen gaan, maar zo ging het niet. De Activiteitencommissies hadden weer zeer hun best gedaan met tenten en ballen en het zou een soort hoogzomerfeest moeten worden voor onze Ooijse Ouderenbond. En U weet ouderen hebben ook gevoel, hormonen en alles wat jongeren ook hebben, alleen wat langzamer. Om vijf voor twee was er nog bijna niemand en om twee uur op 3 augustus "zat de tent vol". Eerst koffie dus en daarna via een kaartspelletje van Jan Arntz het kiezen van een partner, voor die middag uiteraard want sommigen zijn erg aan elkaar gehecht, maar vooral gewaagd. Even snuffelen en het spel kom beginnen. Zelfs aan een fotograaf was gedacht. Hij schoot menig plaatje van houdingen die je bij gevorderden qua leeftijd niet meer zou verwachten. Na een anderhalf uur spelen, kwamen er wat zouten, mineralen en vitamines en het ruilen van de partners kon weer beginnen. Ook aan de kant hadden de schouwers plaatsgenomen en voorzagen de spelers van commentaar en van soms stille bewondering. Er waren er met kuiten en kogels waarvan je in een stout moment zou denken, och ook dat zou het proberen waard zijn en misschien gebeurt dat ook nog wel eens. De stoute droomwereld is immers ook een wereld. Op een gegeven moment als de spelwoede is bevredigd, komen er weer opmerkingen die op die andere wereld duiden. "Jan heb jij de aardappels al geschild en de groenten had ik al op het aanrecht gelegd voor je." "Ja, schat we nemen er nog een en dan gaan we", "naar Millingen", hoopte een ander en dat gebeurde ook. Cheng Van Thung.