20 mei 2007

BVC 1 gepromoveerd

 Na 44 jaar in de 5e klasse te hebben gespeeld promoveerde vanmiddag het voetbalelftal BVC'1 naar de 4e klasse. Na een spannende wedstrijd tegen DBV 1 uit Maasbommel, waarbij ze in eerste instantie met 0-2 achterstonden, gelukte het BVC toch , via twee doelpunten van Mark Janssen, om alsnog gelijk te spelen, waardoor ze het kampioenschap konden pakken. Het was sowieso een geweldig weekend voor BVC, want ook de D1 (de jeugd) van BVC gelukte het zaterdag tijdens een uitwedstrijd in Alphen aan de Maas de beker te winnen, hetgeen voor het eerst was in het 95 jarig bestaan van BVC. Door burgemeester Paul Wilbers werd aan de aanvoerder van het eerste elftal de daarbij behorende schaal uitgereikt. Overigens was aanvoerder Huib Thelosen zijn belofte nagekomen, dat hij zijn haren zou laten afscheren, als ze kampioen zouden worden. zie de foto's  dscf5811

  BVC' 12 laat zich door Alfred Hitchcock inspireren
Bekenaren gaan naar de vierde klasse via een thriller tegen DBV: 2- 2.

Door Jacques Schmoller  (bron: De Gelderlander)

BEEK – Voor het eerst in 45 jaar zijn de voetballers van BVC'12 ge­promoveerd.
Al leek dat gisteren in de beslissende wedstrijd van de nacompetitie tegen DBV uit Maas­bommel heel lang niet te gaan luk­ken. De thuisploeg poetste echter een 0-2 achterstand weg om met 2-2 het laatste benodigde puntje in de nacompetitie van de vijfde klas­se E binnen te slepen.
BVC wist zich gesteund door veel jeugdleden en de eigen Polder-Si­de, getuige het spandoek met de tekst ‘BVC polders trots!'. Het vuurwerk van de harde Beekse kern langs de lijnen kreeg jammer genoeg geen vervolg op het veld. Want vooral de doelpuntloze eer­ste helft was het aankijken nauwe­lijks waard.
BVC had daarin enkele kansen op een treffer. Maar bij de thuisploeg leken de spieren veranderd in gelei zodra ze de uitstekende doelman Roy van Aanholt naderden.
Na rust werd er wel gescoord. Door DBV aanvankelijk. „Wij moesten hier met zes doelpunten verschil winnen om te promove­ren", zei Jos Ruys, de trainer van de Maasbommelse ploeg. „Dat was bijna niet te doen. Ons doel was al bereikt. Tien wedstrijden geleden stonden we onderin met vijf pun­ten achterstand op de rest. Dat we de nacompetitie hebben bereikt was voor ons al de slagroom op de taart. We hebben laten zien dat we mee kunnen voetballen met een ploeg die naar de vierde klasse gaat. Dat geeft moed voor volgend seizoen."
Door de treffers van Willem Merckx en Mike van Eldijk in de eerste twintig minuten na rust, werd het bij de stand 0-2 erg rus­tig op 't Groothuis. DSZ, de Bo­ven- Leeuwense derde deelnemer aan de halve competitie, leek met het figuurlijke been heen te lopen. De 21- jarige spits Marc Janssen van BVC had daar andere ideeën over. Laat in de tweede helft nam hij even de gedaante van de befaamde regisseur en master of suspence Al­fred Hitchcock aan. En veranderde de gezapige pot voetbal in een thriller waarbij zeker de Beekse toeschouwers vol spanning toeke­ken. Janssen bracht de spanning te­rug door de beide BVC-doelpun­ten, in de 68ste en 77ste minuut, voor zijn rekening te nemen. Voor­al de tweede, waarbij hij zijn tegen­stander op pure snelheid klopte, was fraai.
„ Na de 0- 2 zaten we wel even stuk" aldus Janssen. „Maar we heb­ben wel vaker achter gestaan. Het was een kwestie van nog even al­les geven in zo'n belangrijke wed­strijd. De 1-2 was wat gelukkig, maar dan hoef je er nog maar één te maken. Daar had ik wel vertrou­wen in. Twee weken geleden met de 1-2 winst bij DSZ hebben we de basis gelegd. Nu krijgen we het loon voor ons werk. En misschien komen volgend seizoen in de vier­de klasse al die toeschouwers weer naar ons kijken."
Ook was er een hoofdrol voor Sjoerd Sip, de doelman van BVC. Bij de stand 1-2 hield de voormali­ge (reserve)keeper van De Treffers en Quick 1888 de doorgebroken Merckx van een ‘zekere' treffer af.
„ Daar sta ik voor", zei Sip nuchter. „ Maar het was wel belangrijk, ja. Ik heb vandaag punten voor de ploeg gepakt. We hadden het al voor rust af moeten maken. We zijn een voetballende ploeg dus waarschijnlijk komen we in de vierde klasse beter tot ons recht. We hebben een mooie mix van jonge en oudere spelers. Een club waar toekomst in zit. Door mijn drukke werk kan ik niet meer ho­ger spelen. Maar het bevalt me hier uitstekend. Ik woon sinds drie jaar ook in Beek. Dit is ge­woon een gezellig boerencluppie dat meer dan veertig jaar geleden voor het laatst is gepromoveerd."