23 mei 2007

ARN-MILIEUJAARPRIJS 2007 VOOR DE BIEZENKAMP

 De jury van de ARN-Milieujaarprijs 2007 heeft de moeilijke maar dankbare taak gehad om 38 inzendingen van 10 basisscholen uit Nijmegen, Beek, Beuningen, Ewijk, Groesbeek, Wijchen en Tiel te beoordelen. Het thema voor 2007 was KUNST UIT AFVAL en had de deelnemers te weten inspireren  tot originele en creatieve werkstukken, waarbij in veel gevallen de afval uit hun directe (school)omgeving kwam. De winnaar is de basisschool de Biezenkamp uit Beek geworden. Onder de toepasselijke titel Smul ARN hadden de leerlingen van groep 7a dscf6226een feestelijke taart van afval, zoals kralen, stukjes hout, stof bladeren en nog veel meer gemaakt. De jury was van mening, dat de kinderen van de Biezenkamp erin geslaagd zijn om hergebruik van afval op een aantrekkelijke en smakelijke wijze uit te beelden. Op dinsdag 22 mei werd de cheque en een feestelijke traktatie op school overhandigd door de rondleiders van ARN, Heleen Brulot en Anne-Marie van de Winckel.

 

dscf6219