5 maart 2007

Dinie en Jan 50 jaar getrouwd

 dscf8706  Zaterdag waren Dinie en Jan Arntz 50 jaar getrouwd. Ze vierden dit feest in zaal de Vink te Ooij. Onze hartelijke gelukwensen!


 

Diny en Jan Arntz uit Ooij vieren hun "50 jaar samen".

Je zou het ze niet geven, al een halve eeuw getrouwd. Ze ogen nog jong, zij, goede vijftig, hij kleine zestig, beiden erg gezellig en met twinkelende oogjes. Toch zijn de vervelende dingen die je in het leven ook kunnen overkomen niet geruisloos aan hen voorbij gegaan. Immers als je 50 jaar getrouwd bent, betekent dat vaak tevens, dat al vrienden, kennissen, maar ook familieleden wegens overlijden "wettig afwezig" moeten zijn tijdens dit soort feestelijkheden. Bij zilveren bruiloften ligt dat vaak net ietsje anders, maar toch… Velen waren op 3 maart gekomen om het gouden bruidspaar geluk, niet alleen, maar ook nog vele jaren in goede gezondheid toe te wensen. Het bruidspaar bleek "het geheim van de smid" om zo prettig mogelijk oud te worden, al vroeg te kunnen toepassen. Als jong stel al "vielen" ze op elkaar, ze deden veel samen en beiden vonden meteen al dat je niet alleen het individuele belang voorop moet stellen, wil je een prettig leven kunnen hebben. Ook het lidmaatschap van verenigingen draagt aan de vreugde bij en behoedt je voor geestelijke inteelt, "dan blijven de luiken gemakkelijker open", aldus de bruid. En een prettig leven is minder zwaar, kost minder kruim en dus minder slijtage. Hoewel ze al vroeg naar het Westen van ons land verhuisden om de boterham te kunnen verdienen, vervolgens naar Heusden bij Den Bosch verkasten, konden ze ook daar hun levenscredo blijven aanhangen. Na hun pensionering keerde het stel weer terug naar de geboorteplaats van de bruid, in dit geval Ooij. Maar ze zakten niet weg in hun stoelen achter de geraniums. ´s Morgens even samen het werk aan kant en dan al dan niet met de fiets genieten van de kleine dingen. Ook gaan ze ´s zondags regelmatig in Joachim en Anna op bezoek om daar de mensen te helpen een beetje een prettige zondag te hebben. De zieken van Ooij kennen Diny als een trouwe bezoekster. Verder zit zij in het bestuur van Ooijse Ouderenbond, in de reiscommissie, in de Play Backgroep, in de fietsclub en ga zo maar door. Jan helpt "als het effe kan" bij de `Gardenboys`, die de omgeving van de Sprong ontdoen van het vuil dat daar zo maar komt `aanwaaien`, ook Jan is een van de regelaars bij de fietsclub en verder springt hij overal bij waar dat nodig is. Ook zien beiden nog kans om bij de Jeu de Boulesclub ter ontspanning  hun balletje op te gooien. Geen wonder dus dat er nogal wat mensen zijn gekomen om op hun welzijn een borreltje te drinken. Het was erg gezellig en dat bleef het tot in de kleine uurtjes. Bruid en bruidegom, nog vele jaren! Piet Soerier.