4 maart 2007

Pannekoekenactie voor Monigi

 De pannenkoekenactie voor de Stichting Berg en Dal-Monigi is voor de stichting een groot succes geworden. Zaterdagmiddag werd de cheque t.w.v. 356 Euro op de Duivelsberg  door Hyke van den Bent van Pannenkoekrestaurant De Duivelsberg overhandigd aan de familie Panda uit Berg en Dal en de bestuursleden Mieke Ankersmid en Wim Warmerdam.  dscf8686

 


Pannenkoekenactie voor Stichting Berg en Dal –  Monigi groot succes. Pannenkoekenrestaurant De Duivelsberg in Berg en Dal en 't Hoogstraatje in Nijmegen hebben de afgelopen maanden een actie gehouden voor de Stichting Berg en Dal – Monigi. Voor iedere Topper pannenkoek werd van de gasten € 0,50 extra gevraagd en het restaurant legde er dan zelf ook nog € 0,50 bij. In de periode oktober 2006 tot en met januari 2007 zijn er in totaal 356 Topperpannenkoeken verkocht, zodat Hyke en Joannes van den Bent een bedrag van € 356,– aan de stichting konden overdragen. De stichting Berg en Dal – Monigi heeft zich ten doel gesteld om de weeskinderen van de familie Bakungu uit het dorp Monigi in de democratische Republiek Congo  , die na de dood van hun ouders in de burgeroorlog uit hun dorp zijn verjaagd, te voorzien in hun levensbehoeften en opleidingen en hen als gezin te herenigen. De stichting bestaat nu ruim een jaar en heeft al meerder malen gelden kunnen overmaken voor de huur van hun huis, waarin nu 9 van de 13 kinderen samen wonen, voor hun levensonderhoud en het benodigde schoolgeld voor hun opleiding.

Inmiddels is de oudste zoon, die vanwege de bedreigende omstandigheden nog niet terug kan naar huis in Kenya aan een universitaire opleiding begonnen en kan de 2e zoon binnenkort beginnen aan een rechtenopleiding in Goma  Met de opbrengst van de pannenkoekenactie kan het lesgeld van het 1e studiejaar betaald worden.

De stichting organiseert voortdurend actie om gelden te verwerven. Dankzij een paar grotere donaties kan de stichting ook al een project voor het gehele dorp Monigi uitvoeren. In overleg met plaatselijke vertegenwoordigers wordt een project voor het gehele dorp uitgezocht.

De volgende actie staat gepland op 01 april 2007. Dan zal er in gemeenschapshuis Kerstendal in Berg en Dal een benefietconcert gehouden worden van het Balalaika Ensemble IWOESJKA uit Malden.

Hierover volgen nog verdere mededelingen.

De stichting heeft al vele vaste donateurs, maar dat mogen er natuurlijk altijd meer worden. Ook een bijdrage op onze bankrekening 1051.49.667 is altijd van harte welkom.