4 januari 2007

Nieuwjaarsreceptie KBO Ooij

 dscf2542

 Donderdagmiddag hield de KBO Ooij een nieuwjaarsbijeenkomst in het dorpshuis De Sprong te Ooij. Een kleine 100 leden waren daar heen gekomen om gezamenlijk een gezellige middag mee te maken . Tijdens deze bijeenkomst werd tevens het "Servicepunt Ooij" van de gemeente Ubbergen geopend. Voor de liefhebbers waren er tevens oud-Hollandse spelen opgesteld, maar daar werd weinig gebruik van gemaakt. zie de foto's.


 

Ooijse ouderen vieren Nieuwjaar in de Sprong.

 

Het lijkt een goede traditie te worden bij de Ooijse ouderen om elkaar nog even "Zalig nieuwjaar" te wensen. Natuurlijk ze hebben het van hun familie, hun kinderen, kleinkinderen, vrienden en kennissen al een paar keer gehoord "De beste wensen en een goede gezondheid, natuurlijk veel geluk". Waarom dan toch nog weer naar de Sprong. "Nog even rustig nagenieten," klonk het bij een lekker kopje koffie met een al dan niet suikervrije, cholesterolarme of vitaminerijke lichtverteerbare roomsoes. Dit alles aangeboden door ons aller Sprong. Meer dan honderd mensen waren gekomen, niet alleen om elkaar te zien, maar vooral ook te spreken, zonder lawaaiproducerende boxen en andere oorpijnigers. Vice-voorzitter kon dan ook een volle zaal begroeten en zelfs nog een feestelinge Lenie Rikken-Verriet, aan wie de gemeentepenning in brons was toegekend, de hand drukken en haar een flink applaus van de zaal aanbieden. Ook Mevrouw Janssen-Siwabessy kon hij als 300ste lid welkom heten, als ze aanwezig had kunnen zijn. Helaas had ook zij last van het Piet Jeuken-syndroom, "familie gaat soms voor". De felicitaties werden dus nog even "ingeblikt" Nadat de koffie was verorberd, kon het muntje van de penningmeester aan iets fris of aan een bloedverdunner worden besteed. Maar gaandeweg werd duidelijk dat er nog meer te doen was. Niet alleen elkaar van informatie voorzien via de mond, nu kwam ook de informatievoorziening via boeken, via de computer en zelfs via deskundigen in beeld door de opening van het servicepunt Ooij. Menigeen snuffelde om te kijken of er iets van zijn gading bij was. De meesten haalden opgelucht adem. Piet Soerier.