11 augustus 2006

Overval in Kekerdom

Kekerdom, 11-08-2006 Een 20-jarige bewoner van een woning aan de Weverstraat in Kekerdom wilde donderdagavond zijn hond uitlaten in de achtertuin. Toen hij in de achtertuin stond te wachten verschenen plotseling twee mannen. Eén van hen had een knuppel bij zich. De mannen dwongen de bewoner naar binnen te gaan. Hierbij spraken zij in het Engels.

  • (Bron: Politie gelderland-Zuid)

De bewoner werd gedwongen om in de woonkamer te gaan zitten. Hierbij werd hij door de man met de knuppel ‘bewaakt'. Ondertussen doorzocht de andere man de woning. Daarbij werd een klein geldbedrag weggenomen. Toen de daders blijkbaar niets van hun gading hadden gevonden verdwenen ze weer via de achtertuin.
Direct daarna werd de politie gewaarschuwd. Een onderzoek in de directe omgeving naar deze mannen leverde echter niets op.

Verdachte man
Korte tijd later kwam een melding binnen van een verdachte situatie in Heilig Landstichting. Daar hield de bestuurder van een Mercedes met Duits kenteken zich verdacht op bij woningen. De betreffende auto was al eerder op de dag gesignaleerd. De bestuurder van deze auto werd door de politie aangetroffen. Hij is aangehouden op verdenking van inbraak en overgebracht naar het politiebureau. Het betrof een 25-jarige inwoner van Erfurt (D). Nadat deze man op het politiebureau was verhoord bleken er onvoldoende aanwijzingen te zijn om hem langer vast te houden. Hem is daarna de weg gewezen naar de Duitse grens.

Getuigenoproep
De politie is op zoek naar mensen die in Kekerdom, en met name in de omgeving van de Weverstraat, iets opvallends hebben gezien. Dat zou dan tussen 23.00 en 01.00 uur geweest moeten zijn. Alle informatie die het onderzoek verder kan helpen is welkom bij het team Groesbeek op telefoonnummer 0900 – 8844.