9 juni 2024

Brandweer schiet te hulp bij gewonde eigenaar hond.

Ambulancepersoneel heeft de gewonde man bereikt.

De Ooijse eigenaar van een hond was tijdens een wandeling op zaterdagavond zijn hond kwijtgeraakt op de Erlecomsedam in Ooij, toen deze waarschijnlijk achter een haas of konijn aanging. Hij en zijn vrouw gingen vervolgens op zoek naar de hond en zondagmorgen hoorden ze hem op het voormalig terrein van de REOMIE, nu het toekomstige woningbouwproject van Schipper Bosch. Dit terrein is echter hermetisch afgesloten door hekken en daarom werd besloten om over het toegangshek te klimmen. Door op hun auto te gaan staan en zo over het hek te klimmen, waarop ook nog gevaarlijke punten zaten, bleek echter geen verstandige keuze te zijn want het hondenbaasje kwam aan de andere kant van het hek ongelukkig ten val, waarbij hij zijn hielbeen brak. Het probleem was echter dan zijn vrouw zo niet bij hem kon komen, er ook geen sleutel in de buurt was en de gewonde daar toch weg moest. Daar om werd de hulp van de vrijwillige brandweer van Beek ingeroepen, die snel ter plaatse was. Een kleine toegangspoort werd door de brandweer geforceerd (en later weer afgesloten) en zo kon zowel zijn echtgenote als de brandweer en het inmiddels gearriveerde personeel van de ambulance, hem bereiken, waarna hij werd overgebracht naar het Radboudziekenhuis in Nijmegen. En de hond kon mee naar huis. zie artikel in de Gelderlander.