28 mei 2024

Boottocht De Waal Over

In het kader van de tentoonstelling ‘De Waal Over’ organiseert museum De Bastei op zaterdag 22 juni een boottocht over de Waal. Trek je zeemanslaarzen aan en vaar met ons mee! 

In de interactieve expositie ‘De Waal Over’ ontdek je de oversteekgeschiedenis van Nijmegen, van boomstamkano’s tot schipbruggen. Bouw een romeins schipbrug, ontdek hoe een gierpont werkt en onderzoek de werking van de iconische bruggen van Nijmegen. Deze zaterdag bieden we onze bezoekers bovendien de unieke kans om zelf de Waal op te gaan, de stroming te ervaren en te genieten van het bijzondere zicht op de stad. Tijdens de boottocht vertellen onze gidsen over de relatie tussen Nijmegen en de Waal: hoe ontstond deze stad aan de rivier? Waar stonden de Romeinse toegangspoorten? Hoe was de middeleeuwse stad verbonden met de rivier, waar lag de gierpont? En hoe stak men vroeger deze watermassa over? We verzamelen bij het entreegebouw van het museum aan de Lange Baan 4, Nijmegen. De boottocht duurt één uur, inclusief het af- en aanmeren. We verwachten heerlijk vaarweer, maar mocht het regenen: de boot heeft een groot overdekt gedeelte, dus je blijft droog. 

 

Vaartijden: 13.00 uur / 14.00 uur / 15.00 uur.
Kosten: € 6,- voor volwassenen en € 4,- voor kinderen (t/m 15 jaar). 
Aanmelden: Boek je bootticket via onze website: www.debastei.nl/boottocht.  

Museum De Bastei is gevestigd aan de Waalkade 83 in Nijmegen, ingang via het entreegebouw aan de Lange Baan 4, telefoon 024 – 3297070. Voor meer informatie: www.debastei.nl.