27 mei 2024

Zangvereniging Vivace zingt Water, bron van leven

Zangvereniging Vivace heeft op zondag 26 mei een concert verzorgd met een knipoog naar de geschiedenis van het dorp. Dit alles vond plaat in de St. Antonius van Paduakerk in Millingen aan de Rijn. Millingen aan de Rijn, dorp aan de rivier, is van oudsher afhankelijk geweest van de rivieren de Rijn en de Waal. Bronnen van inkomsten werden hoofdzakelijk gevonden in de visserij, de scheepsbouw, scheepvaart en de steenfabriek. De inwoners waren op elkaar aangewezen door de afgelegen ligging van het dorp. Zodoende kent Millingen een actief verenigingsleven met meerdere koren, sportclubs en schutterijen (bijnamen: de Natte en de Dreuge). Het water van de rivier zorgde voor inkomen en sociaal samenleven. Met zorg was gezocht naar passende liederen die linken aan het verleden. Zo werden sfeervolle liederen gezongen als de Riversong van Andy Beck, het mooie Deep River van Dean Rishel en het prachtige Barkarole (gondellied) uit de bekende opera van Offenbach. Maar ook het vrolijke the Wellerman van Nathan Evans met een muzikale overgang naar The drunken sailor. De middag werd gecompleteerd met gastoptredens van columnist Bas van der Hoeven en het saxofoonensemble van St. Cecilia o.l.v. Tonnie Lelie. Ook was er een solo van Tonnie Lelie. Na afloop werd het Millings volkslied gezongen. Het koor werd muzikaal begeleid door pianist/organist Wouter Broens en vaste dirigent is Frans Coerwinkel. Foto: Erik Hell (BD1 Media).