26 mei 2024

Tom Lensen wordt de nieuwe koning van schutterij BUB in Beek.

v.l.n.r commandant Regé van Steen, Marcel en Natalia Vermeulen, Kim Derksen, Tom Lensen, Simon Braam, Sander Booltink en koning beschermer Laurens Berkelmans.

Tom Lensen, 25 jaar en kelner bij Sous Les Eglises en tevens werkzaam bij de fa. Heinz van Benthem uit Beek heeft op zondag 26 mei tijdens het jaarlijkse koningschieten van schutterij BUB de koningstitel behaald. Hij was een van de drie kandidaten voor het koningsschot en het lukte hem bij het 337ste schot. Ooit was zijn vader ook schutterskoning bij BUB. De andere kandidaten waren Steven Schot en Bart van Benthum. Hij zal tijdens de a.s. kermis in het laatste weekend van september (dit is verplaatst van juli naar september) de huidige koning Marcel Vermeulen opvolgen, die het afgelopen jaar en nu tot eind september het koningschap van BUB vertegenwoordigt. Tom zal dan daarna, samen met zijn partner Kim Derksen, het nieuwe koningspaar vormen.  Jeugdkoning is Simon Braam (26e schot), die Sander Booltink gaat opvolgen. De andere kandidaten waren Maartje Booltink, Lana van Dijk, Lars Hendriks, Nina van Dijk, Sander Booltink en Christian Vermeulen. Het koningsschieten vond dit jaar weer onder grotendeels de juiste weersomstandigheden plaats op het terrein voor verzorgingshuis ’t Höfke.  Toch waren er aan het einde nog een paar fikse buien, waardoor een deel van de ceremonie, zoals het vendelen,  niet door kon gaan. Overigens mochten dit jaar voor het eerst ook alle vrouwelijke leden van BUB mee doen aan het schieten voor het Koningschap. Maar het waren alleen de mannen die zich deze keer aangemeld hebben.  Overige prijzen werden behaald door: 1e Prijs; Tom Lensen bij het 34ste schot; 2e prijs; Willem Booltink bij het 59ste schot en 3e prijs; Heinz van Benthum bij het 58ste schot. Bij de jeugd: 1e prijs; Simon Braam bij het 33ste schot; 2e prijs; Willy Thijssen bij het 52ste schot en 3e prijs: Lonneke Booltink bij het 70ste schot. zie de foto’s deel 1;  deel 2;  deel 3;  deel 4;  deel 5; deel 6