26 mei 2024

85e Kalorama wandeltocht weer een succes.

Wandelaars van de Kaloramamars lopen over de St. Hubertusweg in Ooij.

In het weekend van 25 en 26 mei was er weer een editie van de Kalorama wandeltocht. De 85ste alweer. Zowel op zaterdag als op zondag werd er onder prachtige weersomstandigheden gelopen. Alleen op zondag kregen de laatste wandelaars nog even een regenbui op hun hoofd. De start en finish was in het Kulturhus te Beek.   De afstanden waren  5, 10/12,5, 20, 30 en 40 km.  De routes liepen o.a. door Beek-Ubbergen, de prachtige Ooijpolder en, afhankelijk van de afstand, over Duits grondgebied. Uiteraard werd er ook geklommen in en door de bossen van  het heuvellandschap van Berg en Dal, waarbij alle wandelaars ook verpleeghuis Kalorama in Beek aan deden. Daar werden ze zaterdag verrast door muziek van Egerländerkapel de Fraps.   Na afloop was er voor iedere wandelaar, na het volbrengen van de tocht, een fraaie medaille. De organisatie was dik tevreden over de aanmeldingen en het verloop van deze tocht. Er waren dit weekend op zaterdag 950 deelnemers en op zondag 1500 deelnemers. De opbrengst van deze wandeltocht komt ten goede aan extra activiteiten voor het welzijn van de bewoners van Kalorama. zie de foto’s (komen nog)