19 mei 2024

BOK schieten van de schutterijen in Ooij.

Twee kruisboogschutters in de grote zaal van dorpshuis de Sprong in Ooij.

De schutterijen van Beek, Ooij en het Duitse Kranenburg hebben onlangs besloten om meer gezamenlijke activiteiten te organiseren.  En zo was vrijdagavond 17 mei alweer de tweede “BOK schieten” avond in Ooij, nadat al eerder in Kranenburg de wedstrijden in luchtgeweerschieten waren georganiseerd door de Kranenburgse schutterij, Schützenverein Kranenburg-Scheffenthum. Schutterij Eendracht Ooij had nu de eer om het kruisboogschieten te organiseren. Normaal wordt dan in de schietkelder van dorpshuis de Sptrong geschoten maar omdat die ruimte daar eigenlijk te klein is had men nu in de grote zaal van het dorpshuis twee banen ingericht voor dit kruisboogschieten, waar iedereen gezellig bij kon zitten. Op 1 juni 2024 zal dan het  Pistoolschieten in Beek plaats vinden bij schutterij BUB in het Kulturhus, gevolgd door een barbecue. zie de foto’s. (komen nog)