21 april 2024

Jubilarissen bij muziekvereniging de Ooijse Toekomst.

V.l.n.r zonder bloemen Maria Baltussen, Hennie Basten en Arnold Wulterkens.

Zondagmorgen 21 april zijn tijdens het concert van muziekvereniging “de Ooijse Toekomst” in dorpshuis de Sprong te Ooij, drie leden van hen gehuldigd voor hun jarenlange trouwe lidmaatschap. Het zijn de leden Arnold Wulterkens, (70 jaar lid). Hij kreeg ook nog een onderscheiding van de KNMO vanwege zijn bijzondere inzet en trouw gedurende zijn 70-jarige lidmaatschap van  muziekvereniging Ooijse Toekomst . Hennie Basten en Maria Baltussen, beiden 25 jaar lid. zie de foto’s

Maria Baltussen

Maria speelt 25 jaar slagwerk, vooral de Pauken. Ze heeft slagwerkles gehad bij Ooijse Toekomst en de slagwerkdocent, Eric Lieffers beviel zo goed dat ze met hem een relatie kreeg. Eric is later ook lid geworden van Ooijse Toekomst. ze hebben samen  een zoon, Mats. Pien, de dochter vaan Maria, is ook lid geweest van Ooijse Toekomst  Maria heeft zich enorm ingezet voor het Verenigingsblad “het Ooijse Nootje” : Avonden achtereen printen, vouwen, nieten en rondbrengen, Maria is altijd bereid om eerder aanwezig te zijn om het slagwerk te laden en mee te vervoeren. en dat helemaal vanuit Overasselt.

Hennie Basten

Hennie speelt 25 jaar slagwerk, vooral grote trom. Ze heeft in het bestuur gezeten als secretaris van 2002 tot 2017. Ze organiseert elk jaar de sinterklaasbezoeken. Ze heeft in het verleden ervoor gezorgd dat het Ooijse Nootje werd geprint. Ze is altijd bereid om eerder te komen om het slagwerk te laden en op te bouwen. Ze denkt actief mee en staat altijd klaar om te helpen. Dochter Helen is lid geweest van Ooijse Toekomst. Iedereen kent Hennie en haar man Wil , ze hebben samen de SRV- wagen gerund. Zodoende kwam ze bijna dagelijks bij de mensen aan huis en verleende soms op verzoek diensten aan hulpbehoevende alleenstaande ouderen zoals ogen druppelen. In middels is de SRV- wagen verkocht.  Daarna heeft ze nog gewerkt als baliemedewerkster in de St Maartenskliniek. Ze is nu met pensioen, ze deed  vrijwilligerswerk o a  bij het Höfke, en nu nog bij de Sprong

Arnold Wulterkens.

Arnold is 70 jaar bij Ooijse Toekomst. Hij speelde bugel, trombone, weer bugel , en nu slagwerk. Hij geeft thuis individueel muziekles en heeft  in de Sprong groepsgewijs aan veel muzikanten les gegeven. Hij schrijft nog al eens muziek, als er bij voorbeeld geen partij is voor de bas is, dan zet Arnold deze in de juiste toonsoort. Hij speelt voor hulpsinterklaas. Hij is van 1967 tot 1981 voorzitter geweest, daarna tot 1993 vice- voorzitter, en daarna heeft hij nog tot 2004 in het bestuur gezeten. Als voorzitter heeft hij een slagwerkgroep opgericht, en leiding gegeven aan de organisatie van diverse lustrumvieringen. Onder zijn leiding is in 1981 de Ooijenvaars opgericht en hij gaf tot 1996 leiding aan de Ooijenvaars. Hij is ook 25 jaar muzikant geweest bij de Fraps. Hij heeft lange tijd het papier ophalen gecoördineerd en daar zelf aan mee gedaan. In 1999 is hij door de koningin opgenomen in haar orde van Oranje-Nassau.  Beide zonen spelen ook van jongs af aan bij Ooijse Toekomst.  Hij is tot zijn pensioen, en zelfs nog daarna receptionist geweest in het preklinisch hoofdgebouw. Hij was daar populair bij de studenten  vanwege zijn altijd goede humeur. Hij werkte mee aan het cabaret van de studenten met bugel spelen. Arnold is  vice – voorzitter van de KBO geweest. Hij bezoekt trouw en altijd goed gemutst de repetities en de concerten