15 april 2024

Koninklijke Onderscheiding voor pastoor Bomers.

Zondagochtend werd tijdens de mis in Lent, waarin zijn 60 jarig priesterschap werd gevierd kreeg pastoor Frans Bomers uit handen van de burgemeester van de gemeente Lingewaard, een Koninklijke onderscheiding uitgereikt bij gelegenheid van zijn 60 jarig priesterschap. 10 jaar geleden, tijdens zijn 50 jarig priesterschap, werd dit gevierd in de kerk van Berg en Dal. Dat was op zondag 22 juni. Toen vierde hij hij elke maand een keer de eucharistie samen met de Berg en Dalse parochianen. Dat werd toen erg gewaardeerd omdat hij weet te inspireren door zijn enthousiasme, de mooie preken, zijn fraaie gezang en zijn oog voor iedereen. Hij was ook regelmatig te zien in H. Missen in Beek, Ooij en Leuth. Pater Bomers is Lazarist en is na zijn wijding in 1964 uitgezonden als missionaris naar Taiwan. Na 16 jaar kwam hij terug en is daarna pastoor in diverse parochies geweest. Hij voelde zich thuis tussen de parochianen: tussen mensen staan, huisbezoeken, de eucharistie vieren. De jubileum mis toen werd afgesloten met een aangepaste tekst op het lied “het dorp” van Wim Sonneveld met als laatste zin “wij zijn heel dankbaar dat u voorgaat, met u als herder in onze kerk”. Marijke van Beurden maakte de foto in de kerk van Lent.