14 april 2024

Kweek uit de Streek markt – Eten van dichtbij in Groesbeek.

Gezellig druk bij Wijngaard de Plack met muziek van Boerenmaasjazz& Marieke plus Roos op viool.

Het lekkerste en gezondste dagje uit! Het werd zondag 14 april een geweldig succes in en om wijngaard De Plack in Groesbeek. Bezoekers konden bijna de gehele dag proeven, ontdekken en genieten van lokale lekkernijen op deze prachtige locatie.  John en Virginie van de Plack hadden de inwoners van de streek en uit de verre omgeving uitgenodigd voor de “Kweek uit de Streek markt,” een gezellig evenement in samenwerking met Streek-events, De Streek op Tafel, STER en de gemeenten Berg en Dal en Nijmegen. Lokale ondernemers lieten de bezoekers kennismaken met (h)eerlijke gezonde producten uit de regio. Ook kon men bijvoorbeeld zien hoe dijen leefden en voor honing zorgden (zie honingkaart.nl) Tijdens dit evenement werd ook de nieuwe website van De Streek op Tafel gelanceerd, met de aanwezigheid van de betrokken wethouders van Nijmegen en Berg en Dal. Naast het proeven van hapjes, bereid door topkoks, waren er diverse activiteiten, zoals rondleidingen door de wijngaard en het voedselbos van Wouter van Eck, een speurtocht door de wijngaard, interactieve informatie van Greendish, jeu de boules, kippen kijken,  en live muziek van Marieke van Ruitenbeek met BoerenMaasJazz, aangevuld met Roos Vermeulen op viool. zie de foto’s deel 1deel 2