11 april 2024

ANWB AutoMaatje Berg en Dal viert feest!

Op woensdag 17 april is het precies één jaar geleden dat ANWB AutoMaatje van start ging in de gemeente Berg en Dal. Sindsdien hebben 23 geweldige vrijwilligers 753 ritten verzorgd. AutoMaatje is bedoeld voor ouderen en minder mobiele inwoners van de gemeente Berg en Dal die niet voor hun eigen vervoer kunnen zorgen. Heb je geen auto en moet je ergens naartoe. Zoals naar de dokter of naar een gezellig uitje, maar weet je niet hoe je er moet komen? Geen zorgen! Bel gewoon met ANWB AutoMaatje Berg en Dal. Dit is een vrijwillige vervoersdienst die je helpt om op je bestemming te komen. Je kunt elke werkdag tussen 9.00 en 11.00 uur bellen naar 024-303 03 70. De medewerkers zoeken dan een vrijwillige chauffeur die je op het gewenste tijdstip kan brengen. Je betaalt een kleine vergoeding voor de rit. Bel minstens twee dagen van tevoren, zodat er een chauffeur voor je geregeld kan worden. Als je voor de eerste keer belt, meld je dan aan via 024-303 03 70. Een vrijwilliger van het servicepunt legt je uit hoe AutoMaatje werkt. De vergoeding is € 0,35 per kilometer plus eventuele parkeerkosten. Je betaalt ook de aan- en afrijkosten van de chauffeur. Dat zijn de kosten voor de kilometers die de chauffeur rijdt om je op te halen en thuis te brengen. Betaal de vergoeding direct na de rit contant aan de chauffeur. Je hoort van tevoren hoeveel het zal kosten. Wil jij graag iets voor een ander betekenen? Heb je een auto en houd je van rijden? Misschien is het dan iets voor jou om vrijwillige chauffeur bij AutoMaatje te worden! Hou je van plannen en lijkt het je leuk om vrijwilliger op het AutoMaatje servicepunt te worden? Neem voor meer informatie contact op met 024-303 03 70. Over ANWB AutoMaatje. Ruim 1.000.000 mensen raken steeds meer geïsoleerd van de buitenwereld omdat hun mogelijkheden om naar buiten te gaan steeds beperkter worden. Dit kan bijvoorbeeld door leeftijd of gezondheid komen. Ook in de gemeente Berg en Dal zijn er mindervalide en oudere inwoners die niet voor hun eigen vervoer kunnen zorgen. Niet iedereen kan een bushalte op een gemakkelijke manier bereiken. Of heeft familie of vrienden in de buurt die kunnen rijden. Dan is het fijn als een vrijwilliger je tegen een kleine vergoeding van je huis naar je afspraak brengt. En je hebt gelijk een gezellig maatje voor onderweg! Bijvoorbeeld naar de huisarts, de supermarkt of de bridge club. In de gemeente zijn meer vrijwillige vervoersdiensten actief. Ouderen en mensen met een beperking uit Millingen aan de Rijn, Leuth en  Kerkerdom kunnen terecht bij het SWOM-busje. Bel naar 0481-43 11 05 (maandag t/m vrijdag tussen 9.00 en 11.00 uur). Of kijk op swommillingen.nl. Ouderen en mensen die slecht ter been zijn uit Berg en Dal (dorp) kunnen voor vervoer terecht bij de ToekToek. Bel voor een afspraak naar 06-40 05 20 29 of mail toektoekbergendal@gmail.com. Bent je 55 jaar of ouder of heb je een beperking en woon je in Ooij, Wercheren, Groenlanden, Persingen of Erlecom? Dan kun je voor vervoer terecht bij Stichting Klussendienst Ooij. Bel naar 024-663 20 40 of 06-10 33 28 92. Of mail naar sjverriet@upcmail.nl.Meer informatie over Forte en AutoMaatje Berg en Dal is te vinden op www.fortewelzijn.nl/automaatje.