6 april 2024

Opnieuw vrachtwagen van de Kapitteldijk in Leuth.

Op de Kapitteldijk in Leuth is vrijdagochtend een truck met oplegger van de dijk geraakt en op zijn zijkant op het lager gelegen fietspad beland. Daarbij raakte niemand gewond. De chauffeur zei dat hij moest uitwijken voor een tegemoetkomende vrachtwagen die op weg was richting Leuth en deels op zijn rijbaan reed. Daardoor raakte de chauffeur met zijn vrachtwagen in de berm en kon hij niet meer voorkomen dat zijn voertuig van de dijk gleed. Op het fietspad reden op dat moment geen fietsers. De chauffeur kon op eigen kracht uit het voertuig komen. De tegemoetkomende vrachtwagen is doorgereden. Mogelijk heeft de chauffeur daarvan door bochten in de dijk ter plekke niets van het ongeval gezien of gemerkt. Rond 10.00 uur is een bergingswagen ter plaatse gekomen om de met vuilnis geladen vrachtwagen weer de weg op te trekken. De Kapitteldijk is daarom tijdelijk afgesloten geweest voor verkeer.