6 april 2024

72 scouts en 14 zeekadetten bezoeken Canadese erebegraafplaats in Groesbeek.

De helft van de scouts en zeekadetten krijgen uitleg.

Zaterdag 6 april bezochten 72 scouts uit Limburg en 14 zeekadetten uit Nederland de Canadese erebegraafplaats Groesbeek. Ze kregen daar van de vrijwilligers van Faces to Graves de verhalen te horen van enkele militairen die daar zijn begraven. De rondleidingen gebeurden in twee groepen. ’s Morgens de ene helft en s ‘middags de andere helt van de groep. De scouts en zeekadetten (14 tot en met 17 jaar) bezochten de begraafplaats ter voorbereiding op hun inzet tijdens de Nationale Herdenking op 4 mei op de Dam in Amsterdam.  Ze waren onder de indruk van de verhalen van omgekomen militairen die maar niet iets ouder zijn geworden dan zij zelf nu zijn. Ook hoorden zij verhalen over enkele militairen die scout waren. De groep scouts en zeekadetten verblijven het hele weekend in Overasselt. Ze hebben zaterdag ook een rondleiding gekregen door het Vrijheidsmuseum Groesbeek en gingen nog in gesprek met gastsprekers. Door het intensieve en indrukwekkende programma te volgen weten ze wat er op 4 mei wordt herdacht en hoe belangrijk het is om te helpen bij de Nationale Herdenking. zie de foto’s.