2 april 2024

Paasexpositie Zalmpodium Millingen aan de Rijn

Het Zalmpodium faciliteerde tijdens de Paasdagen in het Zalmkerkje in Millingen aan de Rijn een expositie van leden van Kunstcollectief Gelderse Poort. De expositie werd officieel geopend, onder muzikale begeleiding van Jur den Breejen, die een vertolking gaf van klassiek werk van Bach. De expo was het resultaat van een kunstchallenge. Een veertigtal leden van KGP had gehoor gegeven aan de uitdaging een verbeelding te geven van haar/zijn relatie met “Moeder aarde”. De naam voor de expo was “Soil” (aarde). De kunstuiting bestond uit een grenenhouten kistje van 30x40x13 cm met daarin de verbeelding van de specifieke relatie of beschouwing van de betreffende kunstenaar ten aanzien van de aarde waarop we leven. Het was een uitstalling van veertig kistjes met zeer gevarieerde inhoud.  Foto: Hein van Deursen (BD1 Media).