31 maart 2024

Boerboom en Pluryn: Samen Bouwen aan Thuis

Overleg op het balkon dat gerenoveerd gaat worden.

Groesbeek, In een wereld waarin maatschappelijke betrokkenheid steeds belangrijker wordt, zijn er bedrijven die verder gaan dan alleen financiële steun bieden. Boerboom, een aannemersbedrijf uit Nijmegen, en Pluryn, een organisatie die begeleid wonen aanbiedt, hebben de handen ineengeslagen voor een uniek project dat de essentie van gemeenschap en samenwerking belichaamt. Wat begon als een bescheiden idee om het balkon op te knappen bij Pluryn, groeide al snel uit tot een grootschalig project. Boerboom zette niet alleen haar middelen, maar ook haar personeel in om dit initiatief tot leven te brengen. Met 35 steigerhouten delen gingen ze aan de slag, met als doel een levendige en gezellige ruimte te creëren waar de bewoners van Pluryn zich thuis kunnen voelen. Op de vrijwilligers dag, die Boerboom organiseerde, werden de bewoners actief betrokken bij het creëren van hun nieuwe woonplek. Onder leiding van Koen Broos, een 25-jarige ,gedreven Service Coördinator bij Boerboom, werkten ze zij aan zij met vakmannen om een prachtige hoekbank, royale plantenbakken en een gezellig koffie/ontbijttafeltje met bijpassende barkrukken te creëren. Daarnaast werden het geheel verfraaid met mooie planten en andere decoratieve elementen. Voor Koen en zijn collega’s ging het niet alleen om het opknappen van het balkon, maar om het delen van kennis en het bieden van een kijkje achter de schermen bij Boerboom. Ze geloofden in het belang van daadwerkelijke betrokkenheid en interactie, en wilden de bewoners van Pluryn de kans geven om te leren en te ervaren hoe een aannemersbedrijf werkt. Dit project overstijgt het traditionele concept van sponsoring. Het gaat niet alleen om het geven van geld, maar om het investeren in mensen en gemeenschappen. Het creëren van een gevoel van samenhorigheid en het leveren van een tastbare bijdrage aan iets dat voor iedereen belangrijk is: een thuis. Door de aandacht te vestigen op dit initiatief en de media uit te nodigen om verslag te doen, hoopten Boerboom en Pluryn dat dit soort vrijwilligerswerk meer erkenning zou krijgen en anderen zou inspireren om vergelijkbare initiatieven te ontplooien. Het resultaat van hun samenwerking was meer dan alleen een opgeknapt balkon; het was een symbool van gemeenschap, betrokkenheid en samenwerking. Het was een plek waar de bewoners van Pluryn niet alleen konden wonen, maar zich echt thuis konden voelen.