30 maart 2024

Gecompliceerd ongeval in Leuth

Ongeval Leuth met de gekantelde tractor.

Vrijdagavond vond een wat gecompliceerd ongeval plaats op de Botsestraat in Leuth. Het ongeval gebeurde net na de bocht ter hoogte van de wijk Kalfsheuvel. Een tractor met aanhangwagen, geladen met pakken veevoer, komende uit de richting Millingen aan de Rijn en rijdend in de richting van de bebouwde kom van Leuth, werd daar ingehaald door de bestuurder van een bestelbus, die eveneens in dezelfde richting reed. De bestuurder van die bestelbus merkte toen dan zijn inhaalmanoeuvre niet mogelijk was omdat er een tegenligger aan kwam, waarna hij met zijn bus tegen de tractor met aanhangwagen botste. De tractor week uit naar rechts en sloeg vervolgens om, waarbij ok de paal van de bushalte geraakt werd. De bijna nieuwe tractor werd daarbij zwaar beschadigd en de 22 jarige bestuurder uit Millingen aan de Rijn raakte daarbij lichtgewond. Hij is voor onderzoek naar het ziekenhuis in Nijmegen vervoerd. De rijbaan ter plaatse is enkele uren geblokkeerd geweest. Zowel de politie, de ambulancedienst en de vrijwillige brandweer van Millingen aan de Rijn waren ter plaatse. Er werd assistentie ingeroepen van Verreikerbedrijf Bakker uit Groesbeek en zij hebben er voor gezorgd, dat de tractor, alsmede de aanhangwagen, zonder verdere schade te veroorzaken. geborgen konden worden. zie de foto’s (komen nog)