20 maart 2024

Mevrouw Truus Aalders-Burghouts 100 jaar.

Mevrouw Truus Aalders in gesprek met burgemeester Mark Slinkman.

Op dinsdag 19 maart was mevrouw Truus Aalders-Burghouts, wonende in zorgcentrum ’t Höfke te Beek 100 jaar geworden.  En zoals gebruikelijk bij dergelijke verjaardagen kwam burgemeester Mark Slinkman van de gemeente Berg en Daal haar feliciteren. Daarbij had hij voor haar een bloemstuk meegenomen, dat hij, in aanwezigheid van vele familieleden aan haar overhandigde. Mevrouw Aalders is geboren en getogen in Nijmegen en ze is de een na oudste uit een gezin van 9 kinderen, 7 meisjes en 2 jongens. Voor haar trouwen heeft ze gewerkt als hulp in de huishouding en later in de winkel van de Gruijter. Op 9 augustus 1949 is ze getrouwd met Johan Aalders en ze. hebben 4 kinderen gekregen, 1 zoon Berry en 3 dochters Ans, Alice en Ineke en 8 kleinkinderen. Ze hebben gewoond op de Oude Molenweg, de Piet Heinstraat en de Berberisstraat en in 2001 zijn ze nadat haar man ziek werd verhuisd naar de Meijhorst in Nijmegen. Haar man is in oktober 2002 overleden. In 2021 is ze verhuisd naar ’t Höfke in Beek, waar ze het heel erg naar dr zin heeft. Inmiddels heeft ze ook 10 achterkleinkinderen. Afgelopen zondag hebben ze haar verjaardag gevierd met alle kinderen klein- en achterkleinkinderen. Van harte gefeliciteerd!