29 februari 2024

Beeldenexpositie Twan Elissen

Twan Elissen uit de tijd dat hij nog werkzaam was in Millingen.

Op zaterdag 13 en zondag 14 april opent het Zalmkerkje in Millingen aan de Rijn haar deuren voor alle fietsers, wandelaars en andere geïnteresseerden om de beeldenexpositie van Twan Elissen te bekijken. Twan Elissen heeft jarenlang als maatschappelijk werker in Millingen en omstreken gewerkt en daardoor is Millingen voor hem een dierbare plek geworden. Hij vindt het fijn dat zijn beeldhouwwerken in het mooie Zalmkerkje te zien zullen zijn. De expositie heet ‘In verbondenheid’. Verbondenheid blijkt een rode draad te zijn in het ontstaan van de beelden van Twan Elissen, onderhuids ook gevoed door het menselijke gemis van en verlangen naar verbondenheid. Ook beweging is een element in zijn vormgeving. Een beeld moet echt zijn, ergens over gaan, en weerspiegelt ook het innerlijk van de maker. Hopelijk gaat de bezoeker het bovenstaande ook herkennen en beleven in het Zalmkerkje. De expositie laat beelden zien van verschillend formaat en van verschillende steensoorten, maar alle beelden geven uiting van wat Twan in essentie in de originele steen verborgen zag. Hij geeft daarmee op een unieke manier de voorkeur aan echtheid boven schoonheid. U kunt de beelden bekijken en eventueel kopen in het Zalmkerkje op de Zalmstraat 8 in Millingen op zaterdag 13 en zondag 14 april van 10-17 uur.