24 februari 2024

Herdenking van de Brandgrens in Nijmegen.

Deelnemers langs de brandgrens in Nijmegen.

Op 21 februari, op de vooravond van het Amerikaanse bombardement op Nijmegen, werd Brandgrens024 weer in het licht gezet. Dit jaar op een bijzondere manier met grote ‘lichtherinneringen’, geprojecteerd op verschillende gebouwen. Vanaf 19:00 uur kon iedereen een lichtje ophalen bij de Molenstraatkerk. Aan ieder werd daarbij gevraagd om hiermee van af 19.30 uur ergens op de brandgrens te gaan staan, zodat vanaf dat ogenblik de hele brandgrens in het licht kon staan. Ook de kerkklokken hebben vanaf dat ogenblik het moment ingeluid. Daarna gingen op de diverse plekken in de stad de lichtherinneringen aan.  Ook waren op diverse plekken langs de route  koorzangers te beluisteren. Om 21.00 uur werd het afgesloten met een gezamenlijk lied op plein 1944. Eric van Haalen maakte de foto’s (komen nog)