27 januari 2024

Themamiddag “We wisten niet wat oorlog was” bij KBO Ooij.

Zaterdag 24 februari van 14:00 tot 16:00 wordt er tijdens de themamiddag van de KBO belangenorganisatie 50+ te Ooij de film “We wisten niet wat oorlog was” gedraaid op een groot scherm in de Sprong.  Enige tijd geleden is op tv Gelderland de documentaire, het verhaal van meester Bouten, in twee delen uitgezonden. Deze documentaire gaat over de tweede wereldoorlog en het verzet vanuit de polder. Misschien hebben sommige mensen deze wel gezien, maar ook velen hebben het nog niet gezien. U hoeft dit keer geen lid te zijn van de KBO om deze documentaire te komen bekijken, iedereen is welkom. We hopen op een grote opkomst. Cea van Dillen, betrokken bij de realisatie van de documentaire, verzorgd de inleiding en zal aanwezig zijn om het het een en ander toe te lichten en eventuele vragen te beantwoorden. De middag start om 14:00 uur en zal tot ongeveer 16:00 uur duren.  Hebt u zin om te komen, meldt u dan even aan via kboooij70@gmail.com of telefonisch 0645683965, zodat we ongeveer weten hoeveel mensen we kunnen verwachten.  De middag is kosteloos, maar omdat er ook nog een onderwijsversie en een podcast geproduceerd gaan worden, over hetzelfde onderwerp, vragen wij een vrijwillige bijdrage voor de makers om dit te bekostigen.