18 december 2023

Nieuw bericht van Waterpeilen.nl

Deze nacht (18/19 december) passeert in de Rijn de tweede hoogwatergolf van het winterseizoen met bij Lobith een stand van circa 13,35 m (NAP). Vanaf morgen, 19 december, gaat het peil daar eerst een dag of 5 dalen tot net iets onder de 12 m. Vanaf vrijdag de 23e verwacht ik weer een stijging naar een nieuwe hoogwatergolf tussen kerst en nieuwjaar, die nog wel eens flink hoger uit zou kunnen vallen. Het stroomgebied van de Maas, dat deze week geen hoogwatergolf had, doet dan wel volop mee, met vanaf vrijdag veel regen en zeer waarschijnlijk een hoogwatergolf rond de kerstdagen. In het waterbericht leest u de details. U leest het hele bericht op waterpeilen.nl. Alphons van Winden (Waterpeilen.nl)https://www.waterpeilen.nl/berichten/vanaf-de-kerstdagen-nieuwe-hoogwatergolven  De foto’s zijn van Onno Swart