3 december 2023

Er is een nieuw waterbericht geplaatst op waterpeilen.nl

Erlecomsedam.

Na een week koud weer volgt er vandaag een eerste dooiaanval. Deze gaat waarschijnlijk lukken en de sneeuw zal uiteindelijk overgaan in regen. In de dagen daarna zet zich echter voorlopig nog geen sterke westelijke circulatie in. De neerslaghoeveelheden blijven daarom beperkt en er is geen sprake van een combinatie van veel regenwater en smeltwater vanuit de Middelgebergten.  Na een kleine stijging verwacht ik daarom later in de week weer een geleidelijke daling van de rivierafvoeren.  In de rubriek Water Inzicht een overzicht van al de hoogwatergolven die er in Rijn en Maas zijn geweest sinds het begin van de metingen.  Bekijk het hele bericht op waterpeilen.nl  https://www.waterpeilen.nl/berichten/meer-regen-de-stroomgebieden-maar-stijging-waterstanden-blijft-beperkt