27 augustus 2023

Robert Schel nieuwe schutterskoning van schutterij Eendracht Ooij.

De 52 jarige Robert  Schel, lid van het tamboerkorps van schutterij Eendracht uit Ooij wordt tijdens de Ooijse kermis in september de nieuwe koning van schutterij Eendracht in Ooij. In een strijd met Geert Verriet, Monique en Frank Awater, gelukte het Robert om bij het 46e schot de vogel van de paal te schieten. Samen met zijn echtgenote Monique zullen zij op de zondag van de Ooijse kermis tot Koning en Koningin van de schutterij worden gekroond, waarbij ze de huidige koningin Jacqueline Kaldenberg zullen opvolgen. Robert, in het dagelijks leven Retail consultant, is de derde generatie schutterskoningen, Zijn vader en zijn opa gingen hem al voor. Voorafgaand aan het koningschieten was er een woord- en communieviering in de Hubertuskerk met diaken Henk Nieuwenhuis, gevolgd door een koffietafel voor de leden in dorpshuis de Sprong met huldiging van de jubilarissen. I.v.m. de regen werd er na de koffietafel afgezien van een muzikale rondgang door het dorp en werden de schietwedstrijden en het Koningsschieten vervolgens gehouden op het grasveld achter dorpshuis de Sprong. Een prachtige, gezellige locatie,  Daar werd ook voor het nieuwe en het oude koningspaar en voor de nieuwe en oude jeugdkoninginnen Daniek en Amy Groothuizen, alsmede voor het keizerspaar Pieter Corté en Marian Engelen, gevendeld. zie de foto’s deel 1; deel 2;  deel 3;  deel 4;  deel 5.

De uitslagen van het Koningschieten 2023 zijn als volgt:
1e prijs, de kop: Monique Awater
2e prijs, rechter vleugel: Marco Groothuizen
3e prijs, linker vleugel: Han Reijnen
Jeugdkoningschieten: 1e, 2e en 3e prijs: Amy Groothuizen
4e prijs: Daniek Groothuizen. Zij werd tevens de jeugdkoningin en volgde daarmee haar zus Amy op.
Wipschieten voor de Jan Reijnenbokaal:
1e prijs: Pieter Corté.
2e prijs: Robert Schel
3e prijs: Vincent Leenders.
Koning: Robert Schel.