26 augustus 2023

Optreden “Trammelant” bij Oortjeshekken in Ooij.

Theatergroep Trammelant trad op bij Oortjeshekken.

Vrijdagavond was er weer een optreden van Theatergroep Trammelant met hun voorstelling “Explosief” op het terras van Hotelrestaurant Oortjeshekken in Ooij. De weersomstandigheden waren perfect en er was behoorlijk wat belangstelling. Explos!ef’, de voorstelling waarmee muziektheatergezelschap Trammelant deze zomer rondtrekt, vertelt een verhaal dat niet te vertellen is. Het verhaal van de huidige maatschappij, een samenleving waarin onderwijs mag worden gegeven door onbevoegden en waarin recht steeds vaker wanrecht blijkt. Waarin controle, oppervlakkigheid en individualisme hoogtij vieren en het verdomde lastig is om elkaar nog te begrijpen. Of een dinertje de perfecte ambiance is om hierin verandering te brengen is de vraag maar niemand verlaat de ruimte. Gebaseerd op ‘De Kale Zangeres’ van de Franse schrijver Eugene Ionesco, schreef regisseur Wim (Willemke) Wijnakker script en muziek voor het absurdistische en vermakelijke ‘Explos!ef’. zie de foto’s.