20 juli 2023

2e dag Nijmeegse Vierdaagse aan de Waalkade.

Roze woensdag op de Waalkade

De tweede dag van de Nijmeegse Vierdaagse is woensdagochtend in alle vroegte van start gegaan. Op deze Roze Woensdag trok het wandellegioen door het Land van Maas en Waal. De dag voerde richting Hatert, Weezenhof, Alverna, Wijchen, Beuningen en Weurt. Daarna kwamen de wandelaars via de Waalkade naar de Hertogstraat, waar het traditioneel één groot roze feest was.  De Pride Walk, voor de vierde keer georganiseerd door Stichting Roze Woensdag, sloot dit jaar aan bij de route van De 4Daagse en ondersteunde de laatste wandelaars die door de binnenstad lopen richting finish, langs diverse Vierdaagsefeestenpodia. Met een kleurrijke proteststoet werd aandacht gevraagd voor de LHBTIQ+ gemeenschap. Overigens hinderden ze wel de laatste Vierdaagselopers die nog achter hen aan kwamen. Deze dag waren er ruim 1800 uitvallers. De foto’s zijn gemaakt op de Waalkade. zie de foto’s deel 1; deel 2; deel 3deel 4;  deel 5; deel 6.