26 juni 2023

Ooij en Erlecom voorlopig moeilijk te bereiken

Bij de ingangen van de Sint Hubertusweg staan verkeersregelaars.

De dorpen Ooij en Erlecom zijn vanaf deze maandag 26 juni de eerste drie weken alleen nog maar te bereiken via Nijmegen en Leuth. Verkeer (behalve fietsers) dat vanaf Beek naar Ooij en Erlecom wil, moet de polder in via de Ooysedijk/Ooijse Bandijk of vanaf de rotonde Persingen via Leuth en dan over de Erlecomsedam naar de beide dorpen. Ook alle tussenweggetjes, zoals de Leuthsestraat en Kerkdijk zijn geblokkeerd door hekken met borden, dus een oversteek, is ook niet meer mogelijk. Ook niet via de Persingensestraat, zoals de vorige keer. De bewoners van de Persingensestraat hebben een ontheffing om via de Persingensestraat te rijden maar moeten dan zelf het schrikhek en het bord verwijderen en terug plaatsen. Vorige keer bij de werkzaamheden aan de St. Hubertusweg kon men nog via de Persingensestraat en de Kouwedijk naar Ooij, maar dat is nu ook verboden. Bij de ingangen van de Sint Hubertusweg staan verkeersregelaars, die een en ander in de gaten houden. Voor de inwoners van Ooij die met de bus willen reizen zit er niets anders op dan op te stappen bij de rotonde Persingen en voor de mensen uit Erlecom is een extra bushalte aangebracht bij de kruising Kapitteldijk-Steenheuvelsestraat. Industrieterrein de Bouwkamp is te bereiken vanaf de Erlecomsedam. Daar is het paaltje bij de ingang weggehaald. Maar het algeheel inrijverbod, staat er nog steeds. Dat dan wel weer.